2008-11-06 15:27:56• hírek • Szatmár.ro

Könyvértékelő, történelem és útleírás

Szamos hetilap legújabb számában Csirák Csaba „gondolatfoszlányait" olvashatják, ahogyan az Muhi Sándor: Építészet Szatmáron című könyvének bemutatóján elhangzott.

A Szatmári Magyar Hírlap szombati lapszámához csatolt, a Scriptor Alapítvány kiadásában és szerkesztésében megjelenő Szamos hetilap legújabb számában Csirák Csaba „gondolatfoszlányait" közöljük úgy, ahogyan az Muhi Sándor: Építészet Szatmáron című könyvének bemutatóján elhangzott.

Muhi Sándor könyvét a Hírlap sorozatban adta ki a Scriptor Alapítvány, immár sokadik a megjelent könyvek sorában. Csirák Csaba részletesen beszél a könyvről, annak értékeiről és jelentőségéről a közösség életében.
A hetilap folytatja Mandula Tibor történelmi sorozatát, és néhány érdekes leírást is közöl Sárospatak történetéről és a az udinei temetőről.

Libából készült ételek - többek közt a Márton-napi libaleves, tűzdelt libamell almás káposztával, libamáj zsírjában, székelyes libacomb - receptjeiből válogathatnak a háziasszonyok. S ezúttal sem feledkeztek meg a gyermekekről, rájuk mesék és szórakoztató kifestők várnak.

Emellett az olaszországi Udinéről is olvashatnak a Szamos hetilapban, úgy ahogy azt Fazekas Lóránd látta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: